Thursday, December 13, 2012

Stok EBM

Tak sempat nak kemas2..berterabur sume nyer..tp yg pasti ada antara EBM2 ni yg dah expired dan kena buang...huhuhuhu..sayang nye la..memandangkan daq tecit tu hanya minum 3 botol je sehari.

Bile dah start mkn ni lg la kurang dia nak minum susu..tp kalau direct BF asyik nak bergayut jer..bile minum pkai botol nak abiskan 3 auns tu pon bercinta nak tggu..


Yg dlm plastik aiskrim tu bkn aiskrim yer..tu susu..nak jimat ruang..pkai la plastik aiskrim..hehehehhe..dalam bekas yg kat bawwh tu adalah anggaran dlm 50 plastik aiskrim yg berisi 3 auns tiap satu..

Skang dah had kan waktu mengepam kat opis..klu tak sebelum ni selalu pam 2 kali..tp skg ni wat sekali je masa tghari..sbb nye dah xde ruang nak letak susu2 tu..uwaaaaaa...pam ari ni utk di bawa bekal esok nye ke rumah pengasuh..hasil pam dr ari jumaat je slu nye simpan dlm fridge atas ni..

Dulu masa fiqa pon susah jg nak minum susu pakai botol..dan last2 mmg byk stok yg kena buang..tgk kt SINI dan start dr umur dia 9 bulan mmg dia tak minum dah pakai botol..sggup tahan lapar tak nak minum susu..bile time blk amik dia tu sampai umah terpaksa nyusukan dia dulu baru leh wat keje..

Sbb tu la agaknye bdn si kakak tu kecit..bg susu formula pon tak nak..baru dlm saya masa pantang ri tu la dia nak minum susu formula menggunakan botol...adoiii la anak..ni dah menurun kat adik plak..susah nak minum susu dlm botol..nak yg fresh ajer...

Bekas unggu tu bkn susu..yg tu puree labu.. Adam dah start mkn..jd ujung minggu je wat kan puree lebih2..pas tu simpan..

7 comments:

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah...
byk nya stok susu Nieza..
dulu2 sy tak berpeluang nak susukan Pa'e.. setakat 2 bulan je.. sedih tau.. klu ada rezeki ada baby lg, sy nak BF sepenuhnya.. InsyaAllah..

aanie said...

sygnya buang ebm...huhu...nak buat camne kan...

apa lagi? buat mandi susu la...

zoora qushairi said...

tu diaa..best nya banyak susu...rezeki baby kan. alhamdullilah :D

mama_saly said...

banyak stok susu..
tahniah buat nieza ,bjaya tau BF pd ank..walo pn sibuk.. saly dh pun sthun 10 bln BF irfan..lg 2 bln nk ckup 2 thn.. gmbira sbb bjya mnyusu spenuhny..:)

NM02 said...

bagusnya....







wida said...

Meriahnya stok...saya punya nyawa2 ikan je

Qhaifa Nur said...

ingatkan ais kerim tadi...
byk betul stok...
biasalah bila byk makan, minum susu kuranglah.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...