Thursday, December 20, 2012

Chicken Chop

Dinner mlm tadi..dah lama hajat hati nak mkn chicken chop ni..tp tak kesampaian. Mlm td baru dpt mkn..tu pon sbb nak gi cri brg2 umah yg dah abis..tp hampa..sayur pon tak ade...uhuhuhuhu..maka nye brg2 yg tak dirasakan perlu lg yg memenuhi troli...miahahaha..

Sejak dok bujang mmg suka mkn chicken chop kt kedai ni..mmg dh tak cari kedai lain..sbb dah rasa kt cni yg paling sedappp..serius sedap..<---ikut dr tekak saya la kan.. penah jg rasa chicken chop kt tmpt lain..tp tak sesedap ni lg..tp tak tau klu2 ade lg chicken chop yg sedap kt tmpt lain..harus gi cuba..hehehhe..

Husband pon dah terpengaruh..sekali mkn terus tak dpt tido mlm..teringat2 kesedapan ayam disamping sos black pepper..tu..ehehehe(tipu ok..husband saya klu bab tido no 1) ekekeke... kt sini bkn chicken chop je yg sedap..kebab dia pon sedaaaaappp...rata2 sape2 yg penah dtg restoren ni mmg ckp kebab dia sedap..bdk2 uitm shah alam pon ramai yg ckp kebab sini sedapp...

chicken chop
Skg harga chicken chop ni dah rm11.50..kalau dulu2 mkn..masa thn 2004 rm8.90..skg dah naik..senaik harga brg2..sos black pepper dia kali ni skit plak..klu tak selalunye mmg melimpah ruah..tp xpe..tetap sedap...dpt sos byk2..lg sedap..rasanye ayam tu dia grill..lembut jer...

kebab
Ni la rupe kebab nye..isi ayam dlm tu mmg byk..mmg penuh..mkn mmg rasa ayam yg byk...hehehe..rege rm3.50..Makan sorang skit ngan husband..dpt rasa dua2..tp yg byk mkn husband saya la..(hahahaha..tak bis2 husband je yg kena..ekekeke)


Set ayam goreng tu amik utk fiqa..dia mmg antu ayam goreng..tmbh2 biler ckp ayam goreng upin ipin..mmg suka la dia..mintak cuma ayam goreng je..tp tak tau nape dia bg sekali ngan kentang lenyek tu..sbb klu amik set ayam goreng cam set kfc tu baru dpt kentang lenyek tu..mgkin dia saje je kot bg kentang lenyek tu...rege ayam 1pcs ni rm3.50..kalau set tu ade mcm2 harga..iukt set mcm mna kita amik..ala2 set mcm kfc juga..

Si budak kecit lg sorang tu hanya memerhati org mkn smbil mulut dia dok terkecap2..gaya nak mkn..hhohoh..xde ape mknan yg nak bg awak mkn la dik oiii..amik la skit kentang lenyek tu bg dia rasa..nti kempunan plak anak ibu sorang ni..hahahaha...

Pg tadi masa antar Adam kt pengasuh..boleh plak dia wat muka cebik..nak nangis..alahai..tak sampai ati plak ibu ni tgk muka dia cm tu...selalu tak penag wat muka cebik cam tu..dah pandai yer..smpai skang terbayang2 muka cebik dia tu..huhuhuh..tak keruan nak wat keje..asyik nak cepat blk jer...<---penangan rindu kat anak la ni...ahahahaha...

Ok2..tersimpang citer plak..sape2 nak rasa mknan kt sini leh la dtg kt Kompleks PKNS Shah Alam..cari Restoren FC..nama pon dah nak sma cm KFC..ehehehhe..mcm2 mkanan ade lg..mee kari, laksa, bihun sup, bubur nasi pon ade..tp dia ala2 mcm mknan2 fast food la kiranyer...


8 comments:

Jiha said...

Sy selalu gak g pkns, tp taktau plak restorn ni..sebelah mna ni niza?

Fiza Rahman said...

Alamak, terliur lah. Dah lama tak mkn CC.

Qhaifa Nur said...

chicken chop selalu berebut dgn anak2...

N i e Z a said...

@jiha : restoren ni kt area2 MCD..dia ke belakang skit..klu nak pegi Avon akan lalu depan restoren ni..nama restoren ni restoren FC

Ummiarissa Mahdi said...

Sedapnya,x g sana,kalau g boleh singgah.

mia izzati said...

chicken cop skang mmg dah mahai..dulu masa bercinta ni le menu utama..dah kawin jatuh no 8 hahaha..

Wak Gelas™ said...

dah lama wak X pegi PKNS kompleks tuuu.. sllu wak gi i-city jakk.. ahhhKs

zoora qushairi said...

wahhh nak kena cari nanti ni....my fav fud :D hihiii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...