Saturday, December 15, 2012

Cameron Highlands..

Citer yg dh lapuk sgt..bru skg baru nak hapdet..masa kejadian pd 17//11/12..masa tu birthday fiqa.. Kebetulan hari tu gi umah member kawen kat sungkai. Memula tu masa perancangan awal mmg dah niat nak naik cameron. Tp disebabkan bile ptg asyik ujan jer rasa mcm teragak2 nak naik..

Masa smpai kt umah kenduri tu area 2 ptg..mkn2..isi perut yg lapar..amik gbr skit2..dlm khemah hanya kami anak beranak2 je yg mkn..ekekke..jemputan rmai yg dh blk..cuaca pon ala2 manja..

Makin lama makin redup dan gelap..dan akhirnyer ujaaannnnnn...sib baik masa tu ujan x berapa nak lebat..abis mkn..salam2 ngan tuan rumah..berlari2an ke kereta.payung tak bawa.uhuhuuhu..

Dalam kete dok teragak2..nak naik ke tak..memandang kan ujan masa tu dah semakin lebat..guruh berdentum dentam..tp sempat juga gi beli buah durian yg tol2 fresh..baru gugur dr pokok..hehehhe..masa tu abis 1 kete bau durian..

Last2..husband wat keputusan..teruskan dlu perjalanan..klu dah smpai sana masih ujan..patah blk..klu tak ujan boleh naik.. dan.. Alhamdulillah..sampai Tapah tak ujan..cuaca tersgt cerah..

So ngan ati yg berbunga2..naik la kami ke cameron..yeeaaaahhh..first time dlm idup naik cameron.. uwaaaaa... menjakun jap.. niat di ati mmg nak bw si birhday girl tu jln2..

Sepanjang jln naik atas ujan mula turun rintik2..nasib baik tak lebat..kabus mmg sgt tebal...cuaca mmg sgt sejuk..

tak tau pe motip ayah ajar anak bergambo cam ni..

Sampai2 atas tak tau nak tuju kemana..yela..masing2 mmg baru first time naik..hikhikhik..tak godek2 dlu info ape yg ade..dah katanya teragak2 nak naik..jd mmg tak prepare ape pon..apatah lg nak stay kt sini..baju bajan utk diri sdri dan husband mmg tak bw..baju anak2 jer yg ade..

Nampak Taman Madu Lebah..so terus terjah ke situ..tak ade ape yg menarik..snap gbr skit2 jer..


Lepas tu teruskan perjalanan..round2 area pekan..nak turun singgah kedai2 tu pon malas..sbb ujan..lgpun dua org kanak2 tu tgh sedap tido.. dan kebetulan lg masa tu dah pukul 530 ptg..

Cuma sempat menikmati teh di Cameron Bharat Tea house..nak bg basah tekaks dan sesi memanas bdn..

Beli sepotong kek bg merai daq birthday girl tu..
sgt2 cantik permandangan nyer..pas ujan dah benti barulah ramai yg turun bergambar kt situ..

Rasa mmg nak bergambar jg kat celah2 pokok teh tu..tp sebab dah kesuntukan masa..nak turun blk..so pendam kan dlu niat di ati tu yer...

ayah terlebih2 teruja mkn kek dr birthday girl..

seksinye adik..kakak yg skg suka bergambar cam tu..konon wat muka antu...uhuhuhu..

Adik yg dah menggigil2 sejuk..

tengah menangis ni..sbb kena paksa ngan ayah bergambo kt situ..



Kol 6 ptg terus turun..tak dpt nak singgah beli ape2..strawbery ke..sayur2 ke..goodies2 ker.. Masa perjalanan nak turun tu mmg sgt2 menakutkan..ngan cuaca gelap...kabus yg tebal..mmg tak nampak jln walaupon dah pakai high beam..mmg memerlukan perhatian yg sgt2..ati pon mmg berdebar2 jerk..uhuhuu..

Kalau tau cam ni suasana masa nak turun mmg sggup tak turun..stay je kat atas..beli je baju utk pakai..yg ptg ati tak segelisah sepanjang jln turun..anak2 masing2 sambung tido..ngan cuaca sejuk2 tu..Alhamdulillah...selamat sampai bawah kol 8 mlm..

InsyaAllah klu ade kelapangan lagi nak naik cameron lg..tido 1 atau 2 mlm kt cna...tak sabar nyer...hehehehhe...

2 comments:

mia izzati said...

eh eh sonoknyee lah dapat pi jenjalan...sy tingin gak nak pi ngan cik somi..dia tak penah pi...siann...hehe

Jiha said...

you should stay niza..best dok atas tu..pagi sgt sejuk... lagipun bahaya dok lalu tapah masa gelap.. klu turun ikut tapah tu, dlm kol 2-3 patut dah gerak dari atas..sebab masih terang..klu gelap, bahaya..jln curam n selekoh tajam.

anyway suka laa ngan kakak..pandai betul dia pose amik gmbr..cute!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...