Monday, April 25, 2011

Daq Tecit dan Pisangnyer...

Huhuhuhuhu..mlm ni mata tak ngantuk plak...tu yg rsa cm nak hapdet skit blog ni..slu kol 9 kompom dah terbongkang..hahahaha..ni citer psl ari ahad nyer..daq tecit ngn pisang nyer..kekekeke...meh layannnn gbr dlu...


bekpes fiqa..makaroni sup ngn 1 biji pisang...

Makaroni sup..mmg fevret daq tecit ni..klu bab2 mknan yg western2 serah jer kat dia..kompom..dia pulun abiskan..hahahahahaha...tp saya tak de la slu msk kan makaroni ni utk fiqa..sekali sekala jer..nak pelbagaikan menu dia..spya dia tak la borink klu nak mkn..dah la dia ni jenis susah nak mkn dan memilih makanan..poning jg biler pikir nak msk kan ape utk dia..hehehe...tp klu ade carrot ke brokoli ker..tu la yg dia ngadap dlu...


dgn tak mandi lg dia dah sibuk nk mkn...


berlagak skit..nak mkn pisang tak mo buang kan kulit..nak pegang ngn kulit cm tu..huhuhu


daq pisang..hahahha..msa ni lepas dia mkn pisang dia angguk2 kan kpla..tanda sedap la tu..hahahaha..

Oklah..entry pendek je ni..nak gi tdo la...sok de kursus..start kursusnyer ari ni..esok last day kursus..yeeeaaahhhh...ok..bubai..gud nite...



Sarapan KFM am...

Ni sambungan kisah dr balik pureen ri tu..hehehe..ari ni bru sempat nak hapdet..pas byr sume trus rempit ke KFC..trasa cm nak bekpes KFC jer..hahahahaa..nak try burger nyer tu..Cheezy Egg Bun..set ngn air skli..leh pilih nak air kopi ke..milo ke..juice orange ke..rege 1 set tu RM3.50..


ni la burgernyer..atas tu cheez nyer..dlm nye telur jer..order 2 set..


ni order 1 set jer..amik gbr dr KFC website..sbb tlupa nk snap..hehehe


am chicken porridge utk fiqa..sdp..tp terasa byk sgt keajinamotoan nyer..


daq tecit ni dah borink..lapo pon iyer..ibu nye asik nak amik gbr jer..kekekeke


errrmmmm..lapoooooo....


eppy biler dah dpt mkn..


tgk la tu..kasut fiqa..spesel dok atas meja..

Hehehehe..pas knyang..trus rempit ke Dewan MBSA Sek 17..saje melawat kwsan..hahahaha...saje je nengok ade game badminton antara jabatan..dok dlm 15 minit cm tu terus blk umah..letih..nak brehat..fiqa pon dh ngantuk..pg td kol 530am dia dh bangun...huhuhuhu...







Saturday, April 23, 2011

Hasil Rembatan di Pureen Sale

Wah....sesampai kt summit co (m) sdn bhd..tmpt berlangsungnyer sale pureen..cm siaran langsung plak kan...hikhikhik...rmainye org yg dah menunggu..kali ni bg yg nk msk awal kena tjuk kupon.Mcm biasalah..kupon tu hnya diberikan pd staff..dan tpulang la pd staff tu nk bg pd sedara maranyer..Kbtln yg bestnye..Alhamdulillah..saya dpt 1 kupon..dpt la msk awal...yang tak bestnyer..uwaaaa....tak dapat nak rembat byk sgt baju..sebab org yg masuk kali ni terlalu rmai...dh bersesak2..dah la saya ni kecit..ditolak sana..ditolak cni..amelayang2 je rsanyer..ngn perut berkeroncong..tp gagah juga la capai mne yg sempat..

Harga baju kali ni biasalah..ade RM 1, RM 3, RM 6, RM 8, RM 10 dan ke atas..byk baju yg saya rembat rege dlm RM6-RM8...oklah..wt baju2 basahan utk fiqa...Meh nengok baju2 yg sempat dirembat..tak banyak pon..dpt la dlm 9 helai cm tu...



cntik tak?


dpt baju set yg skirt (gbr tgh) 1 jer..tu pon RM12..


yg ni RM 6 jer..murahkan..kain nye pon sdp..


yg ni RM 8..kali ni byk amik suar utk fiqa..skirt dpt 2 helai jer

oklah..nti smbung lg citer psl bekpes kat KFC pas abis soping pureen ri tu...

Friday, April 22, 2011

Minggu Yang Tersangat Bz...hehehhe

Hola..hola...minggu ni mmg tersangat2 bz nyer..blog pon tak sempat nak hapdet..Alhamdulillah ari ni diberi sedikit ruang utk menghapdet..Kebetulan pulak ari ni rehat lma..sempat la pot pet skit2..hehehhe..

Bermula hari Isnin..dah bz skit wt persiapan 5s..mcm biasalah..bile nak kna audit bru la kelam kabut sume nak di kemas..klu tak tempat pon dah mcm stor jer..hahahahaha...dapat la kemas skit2..tu pon tak bis kemas nyer..eh..mmg la kan..dh dpt kemas skit2..kompom la tak abis lg kemasnye kan..hahahaha..lawak sgguh...

Hari Selasa ngn Rabu dah sibuk ngn kelas kt PKIT 24..bkn saya jd cikgunyer..saya sekadar membantu ape yg patut..lom ade talent utk menjadi seorang pendidik..dan saya sememangnye lom layak utk mengajar..hehehhehe...Yang jadi cikgunyer pon staff ICT jd..Staff2 opis saya dr setiap jabatan diberi peluang utk mengahdiri kelas komputer yg diadakan..tak dikenakan bayaran pon..free..klu amik kt luar tu kompom la kna byar..byrannyer pon agak mencemaskan jg la..hehehhe...kelas komputer ni terbahagi kpd 4 subjek..cewah..dah mcm subjek sekolah plak..hehehe...

Diorg akan di ajar menggunakan MS Word, MS Excel, Adobe Photoshop, Illustrator..setiap kelas ade cikgu2 dan pembantu nyer..saya ni tergolong pembantu la yer..tu pon kebetulan ganti mber opis saya yg tgh cuti bersalin..nanti dia dah masuk keje dia amik la balik tugas dia ni...tp jadi pembantu pon penat jg tau..ye la..nak ajar pd org yg tak biasa menggunakan software2 ni kan..lebih2 lagi Photoshop ngn Illustrator..memang tersangatlah mencabar nak ajar..kdg2 penat jg nak terangkan..dah ajar byk kali pon kdg2 diorg lupa jg..biasalah..saya dlu pon mcm tu jg..tak pe..lama2 nti diorg akan biasa la guna tool2 tu...hehehe..


student tgh kusyuk dgr cikgu bg penerangan


gbr tersangat kabur..sbb pkai kamre hfon yg tak mahal..hehehehe

Kelas start kol 830 pg..abis cm biasala..kol 430ptg atau kol 5 ptg..tgk pd tahap kefahaman student..klu lambat fahamnyer lambat la skit nak catch up nyer..dan saya pon lg la penat..nak pegi ke setiap student utk terangkan..hehehe..tp saya ajar dgn ikhlas...biar penat asalkan ape yg kita ajar tu diorang faham..insyaAllah...nak ajar org ni ati kena ikhlas..bru la berkat..kan..kan..kan..

Klu kt opis saya..ngn kwn2 saya ni saje je saya ckp..nti saya dah ajar..kna belanja saya mcd..kfc..hahahahha..tp saje saya gurau..kdg2 seronok sebenarnyer ajar benda2 baru pd org yg tak tau..kan..kan..kan..hahahahha....oklah..abis citer bab kelas komputer..
Masuk opis ari khamis..kebizian 5s kembali melanda..huhuhuhuhu..ponat nak pikir cmner nak hias..mgu depan dah ade pertandingan tandas tercantik..terbersih..cmner la nak hiaskan tandas tu jd bersih...tmbah2 plak tandas ni diguna rmai org..tmbah2 plak yg tak paham bahasa..dah letak signage DILARANG MEROKOK pon...diorg leh bantai merokok dlm tu..hangin jg dibuatnyer..hahaha...

Ari ni..pg2 ade ceramah agama..biasalah..setiap bulan pasti ade 1 ari ceramah agama..Penceramah pon Alhamdullillah..best..byk info..byk nasihat yg terselit la kt sanubari ni...hahahaha...dan petang ni..kebizian 5s kembali lg...sekali tak di audit..selagi tu la mcm2 nak kena buat...huhuhu..dan nmpaknye smpai cni la pot pet saya..ni pon rsanye dah panjang sgt saya berceloteh kan..hahahaha..tak pe..cover seminggu punya post..kikikikiki...


Sunday, April 17, 2011

Alo..Lo..Anak Ibu...

Alhamdulillah..sejuk perut dan mata memandangnye...mg anak ibu menjadi anak yg solehah..amin...msa nak semayang smlm..biler bentang je sejadah terus fiqa dtg konon2 nak semayang...tgk..cmner gelagat dia..hehehhe..kelako pon ade..


tgk la tu...mne kiblatnyer pon xtau..belasah je dia...


mcm ni pon layan...

Tiap kali dgr azan atau org ngaji kt tv jer..mesti dia sibuk letak tgn kt mulut..kenkonon soh diam..dgr la bunyi ssssyyyyhhhhh...dia tu..comel je bunyi nyer...hahaha...skg ni dh mcm2 gaya di buatnyer..tak leh lgsung nak wat gaya ape je depan dia..cepat je dia ngikut...huuhu..tu yg bahyer tu kan..hehehehe

Ari ni genaplah fiqa 17 bulan @ 1 thn 5 bulan..dah besar anak ibu..dan alhamdulillah..masih menyusu bdn sepenuhnya...harap2 dpt nyusukan fiqa hgga 2 thn..insyaAllah..

Friday, April 15, 2011

Mesyuarat Agung Puspanita Peringkat Negeri Selangor



Pg tadi berlangsungnyer AGM Puspanita peringkat Negeri Selangor di Dewan Jubli Perak,SUK Shah Alam...huh..rmainyer umat manusia...bermacam2 pesyen baju..sume berwarna warni..almaklumlah pompuan..hehehe..tp cm biasa la..tema puspanita..warna pink@purple..

Saya ngn kwn2 opis mmg slu tak ketinggalan la nk nyibuk2 klu ade event2 cmni..mmg sukeerr sgt...selain leh menambahkah cenderamata..dpt mkn free..dan yg plg ptg enjoy sbb dpt la lari dr tugas seharian..hahahahhaha...tak de lah..gurau ajer...

Majlis start kol 9 pg dgn dirasmikan oleh Dato' Khusrin selaku SU kerajaan negeri..pastu adelah skit ceramah kesihatan pasal produk2 DCL..pas abis ceramah tu kemain lg org berduyun2 ke booth DCL utk membeli..hehehe..bagus jg marketing diorg ni kan..biasalah adat berniaga..klu tak ade marketing cmner org nak tau psl produk kita kan...kan..kan..hehehehe..
Jom jamu mata ngn gbr2 sekitar majlis berlangsung....


peniaga2 dan pembeli2..hehehehe


mcm2 ade...


Sesi persidangan berlangsung oleh AJK2 tertinggi


sebahagian ahli2 puspanita yg hadir


nak mkn posing dlu..hehehehe


dr kiri..me,sis ina,sue,sis yana


dewan ni makin cntik diserikan oleh kami yg cntik2 ni kan..hehehe

Makanan tak dpt nak snap la..masing2 dah kelaparan..pastu nak kejar msa blk opis..takut kena tinggal dek bas kang..hahahha..ape pon mknan sodaaappp...

Pada AJK2 tertinggi Puspanita Selangor, moga segala usul2 yang diutarakan oleh ahli2 dpt diambil tindakan..dgn ade nye usul2 @ cdgn dr ahli2 la yg akan memantapkan lagi barisan puspanita...cayok puspanita..

"puspanita..puspanita..puspanita.. tenaga isteri dan wanita.."
hehehhe..antara lirik2 lagu puspanita..ni je yg kitaorg suker nyanyi..tang korusnyer...

Thursday, April 14, 2011

Pureen Sale Kembali Lagi..!!!!



Yeahhhh!!! Pureen Sale kembali lagi..saya tak penah miss utk ke Pureen Stock Clearance ni..Asalnye mmg tak tau pon..tp kebetulan msa tu tgh pregnant kan fiqa..ade member opis yg cdgkan utk beli brg2 baby kt cni..msa tu pulak mmg tgh ade Pureen Sale tu..jd ape lg..memborong bagai nak rak la..so sejak dr tu la saya tak penah tertinggal utk ke sini tiap kali ade Stock Clearance...

Bukan ape..baju2 nye cantik2..dan yg ptg harganyer tersangat lah murah..sbb tu la hampir kesemua yg dtg sanggup berbelanja lebih..bkn senang nak dpt..ditambah plak lg org yg berkunjung mmg terlalu ramai..

Saya kalau tiap kali pegi sini akan terpacak la depan pintu gate tu dalam kol 715 pg..huhuhuh..awalkan...hahahaha..sbb mls nak berebut2 ngn ramai2 org,jd dtg la awal..nak pulak member saya tu dpt masuk awal...tp sekarang ni dah susah nak dpt msk awal..hnya betul2 adik beradik/sedara mara staff saje yg diberi peluang utk msk awal..tu pon ade senarai nma plak tu...huhuhu..bukan ape..bile dh rmai yg bersesak2 dlm tu ade la adegan2 tolak menolak..kdg2 cian..yg dtg tu majoritinyer ibu2 mengandung..biler dah sesuka ati org menolak tak ke kesian kita menengoknyer..

Untuk yg dtg ke Stock Clearance yg mcm ni..tak kira la pureen ke anakku ke atau ape2 saje sale..bertimbangrasa la dgn org2 lain yg dtg sama..tak perlu la nak menolak2 antara 1 sama lain...klu anda sdri yg ditolak?ape perasaan anda?mesti marahkan..mcm tu jg org lain..jd sesama la menjaga kelakuan..eceh...bg nasihat plak..hahahahha..

Marilah rmai2 kita memeriahkan Stock Clearance ni..tak rugi berbelanja..mmg sgt2 berpuas hati...InsyaAllah...dan baju2 yg saya beli utk fiqa thn lepas masih ade yg belum dipakai..sbb beli terlampau byk..hehehehe...lgpon saya mmg suka beli baju tu besar skit...klu mmg dah saya berkenan sgt..nti dh besar skit boleh la fiqa pkai..hehehehe..nak2 pulak fiqa ni mmg kecik sgt bdn nyer...dah 1thn 5 bulan pon berat masih 7 kg...poning sekejap doktor2 biler tau yg berat fiqa ni mcm berat baby yg berusia 7 bulan...huhuhuuhu..saya pon poning gak cmner nak naik kan berat bdn dia..opssss..dah melalut plak..kehkehkeh..
oklah..nti kita jumpa la disana...

Wednesday, April 13, 2011

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

Semalam adalah hari anugerah perkhidmatan cemerlang opis...pertama kali acara ni di buat pd hari bekerja..kalau tak sebelum2 ni wt waktu mlm..tp sambutan dr staff adalah kurang...mgkin sbb waktu mlm rmai yg lebih selesa beristirehat di rumah dr dtg utk memeriahkan suasana..hehehehe...

Tahniah utk kwn2 yg mendapat anugerah..teruskan kecemerlangan anda sume..insyaAllah..nti dpt lg..hehehhe...biler giliran saya pulak?

Huhuhuhu...alhamdulillah..saya dh dpt pd thn 2009..(bkn utk membangga diri, sekadar berkongsi pengalaman)...rezki saya..dan juga rezki anak yg pd msa tu saya tgh pregnant 7 minggu...ntah la yer..biler dipikirkan cmner la saya boleh disenaraikan sbg pekerja cemerlang..sdgkan rsa saya masih byk lg kerja2 saya yg belum cemerlang...tp sume tu
rezki..saya trima seadanyer...

Setiap pekerja yg menerima anugerah diberikan wang saguhati sebanyak RM 1000 dan juga sijil simpanan premium RM 400...gunakan lah sebermanfaatnyer..hikhikhik..apelah bhsa yg saya pkai ni kan...hadiah saguhati yg saya trima tu mmg telah semanfaatnyer sya guna kan..hahahaha...

Saya gunakan utk buat sdkit kenduri kesyukuran atas kelahiran anak saya dan juga..
membeli breast pump spectra 3..memandangkan anak saya minum susu ibu sepenuhnya..
Penat nak pump manual..beli la yg letrik punya..sonang aje...uwaaaa...mmg xdpt nk simpan..tp xpe..utk anak ape saja (wang ringgit,masa,tenaga) sggup dikorbankan...

Nur Syaza Afiqah - 3 ari selepas dilahirkan

Apola kena mengena citer APC letak gbr fiqa ni kan..hehehhe..saje nak interframe gbr jap..hahaha..



ha...ni bru la gbr empunyer diri msa amik anugerah thn 2009 ri tu..sowy gbr kecit sbb download dr web opis..msa thn tu staff boleh bw pasangan naik skli atas stage..kenkonon sbgai tanda meraikan pasangan..hahahaha...tp thn ni tak de pulak penerima anugerah naik stage trima anugerah bsama psgan..mgkin sbb wat time kje agaknyer...

Esok paginyer saya terus mabuk2..dan terus lembik penangan mabuk pregnant..hahahah..sib baik sompat amik anugerah kan..heheh..mari layan gbr2 msa berlangsungnyer anugerah...


kwn2..


kwn2 lagi


makanan yg dihidang


makanan lagi...


kwn2 opis lg..yg dua org berdiri pegang mcm buku
tu la penerima anugerah..tahniah kak zue..tahniah roshda..

Monday, April 11, 2011

Letihnyer la badan ni...

kredit gbr pakcik google

Huhuhuhuhu..tersangat-sgt letih bdn ari ni..nak tau sbb per?hehehhe...ari ni 1st day utk thn ni berpose ganti....sekaligus ngn pose sunat...tu yg rsa cm flet jerk...ditambah plak lg kata org mummy2 yg breastfeed anaknye akan cepat lapar..kehkehkeh..(alasan jer tu) hahahahha...
alangkah bestnye la klu dpt tidokan...tp nak wt cenggane..kje nk di cover tu melambak lg..
tu la gara2 suka sgt melambat2kan kje..kan dh jd menimbun2..hahahaha..padan muka utk diri sdri...

Agaknye ape menu best utk berbuka mlm ni?dah ketandusan idea la..oklah..nak smbung wt kije skit lg..lenkali citer lg...

Friday, April 8, 2011

Salam Perkenalan

kredit gbr pakcik google
Assalamualaikum...


Salam perkenalan untuk semua...Permulaan blog ni tak tau nak ckp pe lg..hehehe..ni sume gara2 terpengaruh dgn rakan2 opis yg nk suruh ajar wt blog..sekali ngn tukang ajar jd fanatik plak wt blog..ngeh..ngeh..ngeh..

Dan maaflah klu blog ni nmak cm ala..skema nye org ni kan..sebetulnyer..saya tak pandai utk berbahasa "aku" "kau"..baik ngn adik beradik mahupon kwn2..mgkin sbb dah didik dr kecik x mnggunakan pktaan "aku" dan "kau"...sbb dlu klu mak dgr sbut pktaan tu..kompom2 kna tampar mulut..huhuhuhuh...garang sgguh mak saya tu...heheheh
ape pon..salam perkenalan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...