Thursday, October 20, 2011

Mood Ke Tengah Laut Dalam

Assalamualaikum dan selamat pagi sumer..hehehe..lama dah tak berceloteh kat sini..nak jenguk umah kengkawan yg lain pon lom ade kesempatan..Almaklumlah..mood skang berada di laut dalam..hahahaha...

Tunggu la nanti..klu mood dah smpai ke tebing skit leh la nak apdet2 balaik ape yg patut..mana2 umah kengkawan yg sempat saya terjah saya terjah yer..yg tak sempat tu sorry ye kengkawan..nanti saya terjah..tp amik masa skit..

Biler mood ke laut dalam ni mmg susah..bkn takat nak apdet blog pon tak de mood..nak wat keje2 opis..keje2 umah pon tak de mood..sib baik la mkn masih ade mood lagi..hahahaha..cian encik somi tu..slu pepagi dah ade breakfast..skang ni dah tak de breakfast dek kerana mood ke tengah laut dalam bini nye nih..kekekke..tak pe la ye bang..rasa la mkn kedai pulok..mesti lagi sedap dari saya masak..hihihihihi...



Tuesday, October 11, 2011

Van Milo..vroom..vroomm..



Sekarang ni hubby tgh sibuk buat collection van milo ni. Rasanyer ari tu ade kuar yg utk penebusan van milo..walaupon dah tamat tarikh penebusannyer..tp still leh wat lagi dgn hantar borang penebusan tu ke Milo..

So pas ni nak tebus van yg besar2 plak..hehehe..pantang nampak pembungkus milo ke ape2 yang berkaitan ngan milo, kompom simpan..nak wat penebusan..hehehhe..



Monday, October 10, 2011

Al fatihah untuk arwah..

Belum pon seminggu dpt berita gembira yg dtg dr sahabat baik yg baru menimang cahaya mata, hubby dapat plak berita sedih dimana lagi seorang sahabat baik juga yang kematian isteri nye pada hari Ahad pukul 8 pg. Innalillah..

Sememangnye kami semua terkejut dgn berita ni. Arwah memang dah sakit sejak awal tahun hari tu. Batuk yg diikuti dengan batuk berdarah. Kalau mengikut perubatan moden dikatakan tibi, sebaliknyer pulak klu ikut perubatan tradisional ni santau.Wallahu'alam. Tak taulah mana satu yg betul yang pasti arwah tersangat2 menderita. Saya hanya sempat dua kali menziarah sewaktu arwah sakit..kaki dan tgn nyer abis membengkok..

Semalam ptg kami gerak balik kmpung untuk pergi melayat ( ni dlm bahasa jawa..kalau bahasa melayu ziarah org meninggal) hehehe...jenazah dah siap dimandi dan dikapankan. Selepas asar baru dikebumikan. Itu pun sebab menunggu mak dan ayah kwn hubby ni balik dari kenduri di Perlis. Arwah meninggal di rumah mertuanyer..maknanyer umah kwn hubby la kan..hehehe..family arwah dari pahang bergegas datang selepas mendapat berita.

Kesian kwn hubby ni..nmpak memang begitu tabah. Muda-muda dah menjadi duda anak 3!..yg paling kecik berumur 3 thn. Kesian tgk anak yg masih kecil bertanya saat ibunyer hendak dikebumikan.." nape mama duduk dlm lubang tu??" huhuhu..tersangat hiba dan sebak.. Moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin..dan takziah utk Hazri sekeluarga..moga tabah menghadapi ujian dariNya..

suasana hiba ditanah perkuburan. Amik gbr dr jauh je..
tak masuk kawasan kubur. Sebab bawa si kenit fiqa ni

banjir skit kwsn kubur sbb semalam hujan lebat

Malam tadi saya tak berapa nak dapat tidur dengan lena. Bukan sebab terkenang arwah..tapi sebab fiqa yang mcm tak keruan tido nyer..resah gelisah..kejap2 menangis.ape kah sebab saya bawa dia ke kubur? Harap-harap malam ni tak ade la ape2 kan..

Al Fatihah...


Thursday, October 6, 2011

Melawat Baby Baru..

Erm...alkisah dua hari lepas punya citer..hikhikhik...melawat member baik hubby dr tadika yang baru menimang cahaya mata pertama..Alhamdulillah..Baby girl seberat 2.6kg..Nama tak tau lagi nak pilih nama ape..sebab sume mak2 sedaranye dok berebut nak bg nama..almaklumlah..cucu pertama sebelah wife nyer..tu yg sume xcited giler..


agak blur skit gambonyer..almaklumlah..tgn tak berbedong yg amik..
hahaha..marah hubby nti..


semestinyer..amik berkat..hahaha...


ni wife kwn hubby tu..babynyer mmg tido berpeluk aje ngan ibunyer..

Luper plak nak snap gambo member hubby tu...tak per la..yg penting gambo baby yg nak ditunjukkan..Gambo ayahnyer nanti2 la letak..
Ape pon tahniah utk Hasrin dan Ain..moga kehadiran cahaya mata ni menambahkan ikatan kasih sayang korang berdua hingga akhir hayat..amin..



Alkisahnyer..

Waaahhhh..ari ni la baru dpt nak hapdet belog... Nak hapdet kat umah kompom la tak de masa yg terluang... Balik je umah dah berkejor masak mkn malam, dah mkn opkos la terus membuta..bg menambah lelemak yg ade..kekeke..alasan kenkonon nak tido kan anak..last2 mak nye yg terbongkang dulu..wakakaka..

Semalam ape ke benda ntah letrik kt opis ni..jap2 ade..jap2 tak de..last2 dah tghri tu langsung tak ade ..bergelap la kitorg..nasib baik la ade cahaya dr tingkap..klu tak..memasing nmpak kan gigi je la erk utk bg nmpak cahaya dan ade org di opis..hahaha..<-- lawak pepagi bg hilang sengal. Ingatkan letrik je tak de..sekalinyer ngan lif2 pon breakdown..hambik..dah ler menapak kitorg dr tkt 17 ke tkt 14..sib baik la tkt 14 ade lif yg boleh digunakan..klu tak menapak la smpai ke LG..mau patah lutut dan segala tulang melulang yg ade..ngeh3..

Sampai ke pagi ni lif yg boleh digunakan cuma satu jer..dah berebut2 la sume nak naik..nak mengejor punch card. Punch card plak guna jari..klu guna card leh la soh sesape ting tong kan..nak tak nak menapak lagi la ke tkt 1 pulak utk punch card..dah itu yg terpaling hampir..nak tggu turn naik ke tkt 17 tu kompom tak sempat..dah smpai depan pintu tercunggap2 mintak nafas..aduhai..pepagi lg dah bersenam..

Semalam 1 ari tak buat keroje..dek kerana letrik tak der..ari ni gamaknyer 1 ari juga la lg tak wat kerejo dek network problem..tu la susahnyer keroje klu dah bersangkut ngan network ni..ape pon tak bleh..hahaha..line tenet pon tak ade ni. Sib baik bawa pak cik "beruk" ni ke opis..dapat la mengisi masa terluang ni utk hapdet belog..klu bos dapat tau abis ni..kekekeke..

Oklah..tu je nak citer pasal semalam..wat abis karen je korang baca kan..hahahha..lantak pi...kekeke..

Monday, October 3, 2011

Citer Ujung Minggu..

Halahai...sindrom M dah menyerang..entry ni dok dalam draft dari semalam lagi..tp sindrom M menyerang..nak mengarang ayat bagai tu yg menambah2 kan lagi sindrom M ni..hahahaha...abaikan...biler la nak berjaya hapuskan sindrom M ni kan..

Oklah..berbalik pd tajuk..citer ujung minggu baru ni..adik2 datang berkunjung ke rumah..asalnyer plan nak sambut 1st bestday anak adik saya..tp terlari plak plan nyer. Sebabnyer ayahnyer diserang fenin2 buek2 penangan mkanan yg dimakan kt opis.So ala kadar je la..order pizza hut..dan saya plak masak la nasi beriani..hehehehe..


nasi beriani


ayam masak merah...


dalca...terjongkit plak kaki ayam tu..hehehe


pizza la...


pizza lagi...hehehe


ni la bestday boy nyer...anak buah..merangkap anak susuan saya..hehehe


kongsi makan keropok roda sesama..

Yang kat bawah ni pulak kitorg gi berjingga2 ke fun fair..org tak berapa nak ramai sgt.Mungkin kurang sambutan kot..lagipon fun fair skang ni dah tak macam fun fair masa kita kecik2 dlu..kalau dulu happening jer kan..fun fair yang skang ni adiahnye pon cam dah tak semeriah dulu..



Mari memancing itik..agaknyer itik yang utk dapat adiah2 best cuma dia letak sekor atau dua ekor je kan..sebab kebanyakkan yg memancing sume dpt adiah yg kecik2..tak ade pon yang terkena adiah yg besar2..


Gbr kurang memuaskan..hehehe..yg ni game yg mcm buaian tu..ngeri je tgk..hubby ajak naik tapi saya tak nak naik..takut..ngeeee...




adik2 saya..fiqa tu ntah kenapa la nak melekat ngan acu nyer..saya nak amik pon dia tak nak..


ni game yg mcm cawan tu..berpusing2 fenin2 kepala wooo..


rileks je bdk kecit ni..cam biasala..berkepit ngan acu nyer..


hubby menembak tak kena2 sasaran..


bergambar kenangan..hehehehe..

Sekian la citer utk hujung minggu...hehehehe...





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...