Friday, September 30, 2011

Worldless Friday

Thursday, September 29, 2011

6 minggu..6 bulan..6 tahun dan bla..bla..

Terpanggil utk wat entry ni..Saje nak berkongsi email dr member...
hehehe..sgt menarik ayat2 nyer...hahahaha...ade banyak..
tp yg sikit ni je la..panjang sgt nti entry nyer..kekekeke...
lawak2 petang kamis ni..

Ayat Selapas Kawen

Sebelum tido :
6 minggu : Selamat tido sayang, mimpi indah2 yer..mmuuaahh
6 bulan : Tolong matikan lapu tu, silau ah..
6 tahun : Sana sikit lah...tido kalau tak mengepit tak boleh ker??
More than 10 years : tido asing2..laki tido depan tv, bini tido ngan anak2..hahahaha..

Balas Sms :
6 minggu : Iye sayang, jap lagi i sampai umah, sayang, i beli murtabak fevret u yer sayang
6 bulan : traffik jam aahh..
6 tahun : k...
More than 10 years : ............(tak balas terus) hehehhe

Dating proses :
6 minggu : I love U , I love U , I love U...
6 bulan : Of course I love U...
6 tahun : Iyalah..kalau i tak cintakan u buat ape i nikah dgn u?
More than 10 years : buang tebiat ke u ni..cakap mengarut..

Waktu tengok tv :
6 minggu : Baby..kita nak tengok citer ape mlm ni yer?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah..
6 tahun : Jangan tukar2 boleh tak?
More than 10 years : tak de keje lain ker?tengok tv jer...

Masakan :
6 minggu : wah tak sangka I, pandai u masak..rasa pon sedap..
6 bulan : kita makan ape mlm ni??
6 minggu : Ha? Lauk ni lagi??
More than 10 years : Today I balik lambat..I makan dgn kengkawan...

Memaafkan :
6 minggu : Sudah la..tak ape..dah pecah.nanti kita beli yang lain eh..
6 bulan : hati hati..nanti jatuh tu...
6 tahun : orang dan cakap berkali2 pon tak paham..

hehehhe..lawak la kan..penah tak jadi kat kengakawan sumer?yang kat bwh ni pulak saya tambah..hahahaha...

Panggilan manja :
selepas kawen : sayang...
dah dapat anak : ibu..
dah ade cucu : awak ni...

hahahha...tak romantiknyer..kan best sampai ke tua pon still pnggil sayang kan..tak kira la depan anak ke..
barulah nampak ikatan kasih sayang tu kan...
so sweetttt..hahahah <---berangan lebih...kekeke...




Wednesday, September 28, 2011

Segmen Jom Tambah Follower



mari menambah kenalan di alam maya..
moga dapat berkongsi pengalaman yg ade..hehehe..

Tuesday, September 27, 2011

Marah la Anak..

Marah la anak...

Tapi jangan sampai melabelnyer..

"Bodoh, Degil, Malas, Nakal!..."

Semua label adalah kesimpulan kita tentang seorang anak. Apabila kita membuat kesimpulan, bererti kita telah memuktamadkan siapa anak kita. Kesimpulan itu menjadi doa. Hodohnya bahasa seorang ibu atau bapa jika yang didoakan itu adalah kebodohan, kedegilan dan kenakalan anak...Siapa anak kita..kita sendri la yang mencorakkan nyer..

sekadar perkongsian sesama kita...

Jamuan Hari Raya di Hujung Syawal...

Opis kembali sunyi pg ni..kengkawan opis gi memenuhkan perut di jamuan raya anjuran puspanita negeri selangor.Saya pulak nape tak pegi?heheheh..saya gigih ni nak mengabiskan pose nam..cukup2 mkn jer smpai sok..tu yg terpaksa menguburkan niat di hati utk memenuhkan perut ni jg..kekekeke...

Banyak jg lg tempat2 yg masih wat open ouse di akhir2 syawal ni..Opis husband saya pon ari ni jg la jamuan raya nyer..sekali ngan acara penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..Tak dpt juga saya nak gi memenuhkan perut saya ni..hahaha..xpe2..kompom balik nanti husband bw balik sikit juadah2 nye kan..dapat juga la merasa..ye dak?yg penting klu ade hasil tapauan nyer..coti msk la petang ni...ngeeee...

Ape pon saya nak mengucapkan tahniah for my hubby..kerana mendapat APC utk thun ni..Alhamdulillah..syukur.Rezeki di akhir bulan syawal utk Mohd Noor Syawal...hahahaha...Terharu ngan ucapan terima kasih hubby di FB nyer..tapi ucapan terima kasih jer ker?ngeh3...Pg tadi husband saya beria2 ajak saya dtg jg majlis tu..(iye ke ngajak sungguh2? <-- isteri yg nakal) hahaha...tapi xpe la..demi pose nam ni..lupakan la jap bab mkn2 ni..nak bergambo bagai bebiler leh bergambo..kan..kan..kan..<--ayat sedap secukup rasa utk ati..hehehe..

Dah entry ni pon pasal jamuan raya..so saya nak tempek la sikit sebanyak gambo masa jamuan raya opis saya 2 minggu lepas..kekekke..skg baru rasa nak tempek..hahahha..meh layaaaannn...


antara gerai2 dan tetamu yg lom rmai berkunjung..


setup2 gerai oleh kengkawan..


kambing yg tergolek


satay..mmg marvelous..


teh tarik yg sgt sedap..sampai 3 gelas saya minum..


tetamu VIP yg hadir


betapa gigihnyer saya melayan tetamu VIp ni..hahahahaha


kwn2 opis..bergambar mmg haruslah..hahhaa


kami sume...

Ok..setakat tu je la gambo2 yg dapat dikongsi..banyak lg sebenarnyer gambar2 nyer..tp tenet ni selow melow pulok..ni je la yer..nti kot2 ade lg ke gambo2 jamuan raya yg nak ditempek saya tempek lg yer..kekekekeke...sekali baca entry ni cam entry rojak pulak..ngeee..abaikan..hahahha..

Thursday, September 22, 2011

Cubit Sampai Lebam?

Smlm petang balik keje cam biasa la..hati ni berkobar2 tak sabar nak amik anak..nak tau pe perkembangan ari ni..sekali sesampainyer pengasuh tu pon ckp..

pengasuh : mintak maaf la kak..pipi fiqa lebam sikit..td geram sgt main2 pipi dia..cubit2..tak perasan plak leh lebam.
saya : ha? yer? (gelak2..dalam ati debar jg...) erm..xpe la..(x tengok pon lg cmne rupenyer lebam tu..mungkin ingat sikit jer)

Dah amik beg bagai sume..kuar le dr umah pengasuh..belek2 la muka fiqa sekali tgk..mak ai..lebam giler pipinyer..kompom sakit la klu dh lebam mcm gini gayanyer..ape la..kita sdri pon tak sanggup nak cubit anak sdri ataupon anak org lain smpai lebam cm tu wlu geram comel sgt ke ape..tp sesenang plak org len cubit smpai lebam cm tu.huk aloh...tensen jap..agak2 la klu nak tarik pipi pon..

Smlm pon masa dah amik fiqa..tgk dia senyap je..klu tak sengih memanjang..gelak2 la ape la..ni geletek cmne pon wat muka tak tau jer..senyum pon tak..dh bw g main..mkn kfc..baru la nmpak mood dia ok skit..riso jg la klu ape2 kan..huhuhu..hati seorg ibu ni..mmg cepat riso dan cuak tgk anak berubah wlu pon kejap kan..

Itu pon ntah yer ke sebab cubit ke aper..ke terhantuk bucu meja ke pae ke wallahua'lam..tak baik plak nak berprasangka buruk plak kan..huhuhuu...aduhai..kalau betul terhantuk ape2 ke atau bebudak lain main2 terketuk ape ke..bgtau je la..tak kisah la kan..Oh yer..pengasuh ni muda lg dr saya..tu yg dia panggil saya kakak..dia pon dah kawen..surirumah sepenuh masa.Anak dah 2 org, yg sulung thn depan dah sekolah darjah 1...huhuhu..

Tepon mak saya kt kampung citer la kt mak..then mak ckp soh antar bg mak yg jaga..hahahaha..lagi la tak keruan saya dibuatnye nak antar nun jauh ke utara tanah air..tak ape la..biarla susah senang cmner pon anak tetap nak jaga sdri juga..


huhuhu..sakit mata memandang..sakit lg hati merasa..

Wednesday, September 21, 2011

Ragam si Anak Kecil..



memula xcited terlebih nak naik...


dah masuk token mende alah tu bergerak dia pulak yg takut..


tgk mende alah tu pon xmo...


muka cuak..nak larik..mulut dok sebut takut..huhuhu..alahai anak...
sebelum masuk token beria2 la main nyer.. dah bergerak takut pulak.. naik kete menan tu tak pulak takutnyer.. padahal sama jer..ade stering.. dok ala2 cm dlm kete... hahahaha.. layan kan ajer..




Tuesday, September 20, 2011

Kereta Sewa RM 3 utk 5 minit..

Murah kan..sewa utk 5 minit cuma RM 3..hehehe..sehari sewa baru RM 21 kan..hehehehe..meh nengok kete aper...jeng jeng jeng..

v









v








v












v
v
v










heehehehe..jgn marah yer kengkawan...saje wat lawak ptg..hahahaha..bdk tecit ni kalau gi shopping kompleks nampak kete ni mmg tak blh nak wat per..dah bg naik xmo turun plak..hohohohoho..sabau je la...

Ketaksuban Upin Ipin

Hehehehe... tajuk tak bleh blah... layan la gambar2 ketaksuban fiqa bergambar dgn upin ipin.. bukan upin ipin sebenar..hanya ngn mural kt dinding jer..hehehhe...

Tapi disebabkan fiqa ni memang peminat setia upin ipin..gbr mural pon layan kan ajer..hahahaha..budak2 ape diorg tau kan..janji ade gbr upin ipin..seronok nye kemain ag...kekeke...









tak tahan..siap posing lentok lg...alahai anak ibu..

Sape2 yg berada sekitar shah alam atau yg seangkatan dgn nyer..klu nak bergambar kt sini boleh ajer..free ajer..dtg la kt sek 13..ade studio les copaque kt situ..ade kedai mkn upin ipin..dan kt situ jg ade mural ni..mmg cantik bergambar ..

Bagi kanak-kanak yg tersangat fanatik ngan upin ipin..gi sini dah memang rasa sonok sgt diorg..hehehehe...tak dpt jumpa upin ipin..dpt bergambar mcm ni pon diorg dah suka kan..

Monday, September 19, 2011

Ragam Sebuah Perkahwinan

Jangan sesekali menyebut " menyesal aku kahwin dgn kau!", kerana ia sebenarnyer menggambarkan anda menyesal dengan takdir dan ketentuan Allah, jangan pantas menyebut " aku ceraikan kau" kerana ia adalah perkara halal yang dibenci Allah..jangan lafazkan kata-kata " bosan dan benci" kerana perasaan itu hanyalah mainan syaitan yang direjam..Perkahwinan itu sungguh indah, sangat indah andai berpaksikan syariah dan agama, carilah keindahan itu bersama, bukan kahwin dengan matlamat menghalalkan cara senata-mata..


Wednesday, September 7, 2011

Raya Lagi

Hari jumaat tengahari saya dah bertolak blk ke umah mertua di tanjung karang..Dalam perjalanan balik ade lagi tempat persinggahan nyer..gi umah member saya kat pendang..sampai berpusing2 mencari jln..2 jam saya amik masa utk smpai ke rumah dia..padahal perjalanan hanya 45 minit je dr umah saya..kekekekeke..Member saya baru bersalin..jd saya gi melawat nengok baby first beliau..hehehe..

Pas tu singgah plak penang..kt Bertam..umah member hubby saya..wat open ouse..ni pon sama jg..berpusing2 mencari jalan ke rumah dia..hahaha..masa kami ni byk abis mencari jln ke rumah derang2 ni...kol 6 lebih smpai umah dia..makanan sume penang punya..char keow teow la yg beratur org nak amik..masa ni alhamdulillah fiqa dah sihat..jd dia ligat la menjalankan operasi dia melawat kwsn umah org..hahahahaha..siap menackle2 pak we lg..hahahaha....Pas maghrib kitorg gerak la dr sana..

Hubby saya ikut lalu jalan dalam..kitorg klu balik kedah memang lalu jln dalam..jimat tol..jln pon selesa..tak sesak..cma struktur jln nye je la yg kurang baik skit..almaklumlah..jln lama..Sampai area teluk intan masa tu dah kol 12 tghmlm..sempat lg singgah umah mak sedara saya..mengisi perut..sebab dah janji nak dtg so nak tak nak singgah lah juga wlupun dh lewat mlm.

Dah penuh isi tank masing2..kami pon gerak la ke destinasi sebenar.Sampai tanjung karang dah kol 2.30 pg..Alhamdulillah fiqa tak ngamuk ape2..

Sok pagi acara jln2 umah sedara hubby plak..pagi tu gi open ouse YB Noh Omar..pas tu baru atur umah sedara2 start dari sg besar sampai la ke sg panjang..pergh..penat rasanye badan.Dgn tak cukup tido..letih perjalanan jauh lg...huhuhu..sememangnye letih la...hehehehe...


kitorg mkn kt tepi2 padang..khemah dah dipenuhi org ramai..


dah sihat..eppy la si kenit tu...


my mother in law..nape muka saya cam tu yer..hehehehhe..abaikan..




posing tak tahan..baru lah boleh amik gbr fiqa..

Oklah..nanti saya sambung lagi citer raya lain gak..perghhhh..byk betul citer rayakan..almaklumlah..raya sebulan..selagi tak abis raya selagi tu tak abis citer raya nyer..ngeh2...



Jalan Raya Sakan

Ok..kita sambung citer raya plak..raya kedua kami jenjalan la umah sedara2..tak byk umah pon pegi..sbb kesuntukan masa.Nak kejar blk umah utk adik saya yg no 7 wat dialisis buah pinggang..jd kami pon rush la kesana sini secepat yg boleh..nak ikut time yg sepatutnyer dia kena wat dialisis tu..sib baik la wat kt umah jer kan..klu kt spital payah skit la..


fiqa tido..masih belum sihat..tp ibu bw jg gi jln..cian anak ibu..



Kat umah sedara mak saya ni banyak pokok buah..kitorg dtg melantak buah..buah mata kucing, buah cempedak..tp limau barli ni tak de plak kitorg teringin..hehehehe..kalau dtg cni memang tak lepas dr mkn buah..asal kitorg dtg je mesti abis la buah2 kt pokok..lain kali klu kitorg dtg kompom tuan rumah abiskan dlu buah2 yg ade..hehehehhe...


kelawar yg masuk perangkap..nak mkn buah longan..




posing ngan adik2..umah org pon sompat laei berposing..hehehhe


posing lagi...



Adik saya yg baju biru tu la yg sakit buah pinggang..dua2 buah pinggan rosak..cian dia..muda2 lg dah ade penyakit..nanti la saya citer kisah adik saya ni yer..raya2 ni..tak mo amik mood sedih2..hehehehe...


layan henpon acu nyer...

Ucapan Khas...

Hahahaha...dah mcm lagak ucapan beso je kan..hehehe..bukan ape..sbgai pembukaan blog yg dah bersawang ni..tak tau nak dimulakan dr mana...ape pon masih belum terlewat utk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..Maaf la ye kengkawan dah lama tak menjengah blog kengkawan disebabkan kesibukan yg tersangat2 nye lah..ditambah pula ngan penangan penyakit "M" ni..memang haru dibuatnyer..hehehe..xpe la..tak dapek nak ucap selamat berpose..at least wat ucapan selamat raya kan..ngeh3...

Raya tahun ni berpihak pd saya...raya dibelah saya dlu..yeeehaaa..cuti pulak seminggu lg la yeehaa nyer..menjakun kejap..ye la..bukan slu nak dpt balik kpg lama2 kan..ni la msa yg ade..klu ikut kan rasa ati nak je menghabiskan cuti seminggu di kampung saya..hehehe..ops2..dah ade kuarga mertua yer...so kena lah berbahagi..heheheh..

Fiqa plak demam time2 raya ni..saya nak melantak bagai ketupat ngn juadah2 raya pon tak senang dibuatnyer..asik nak berkepit jer..nak wat pe sume tak dpt..gerak skit je mula la muzik nyer..."abu...abu...abu.."oh yer..jgn pelik ye kengkawan..tatabahasa fiqa lom bebetul lg..still tak leh nak nyebut ibu...abu jg yg disebutnyer..kikikiki..tak kisah..janji ade jg bu bu nye tu..hak3...
Tahun ni tema kitorng pink gitew..hahaha..memula en hubby tak mo nak pakai pink ni..katanyer tak macho la ape la..mcm ler macho sgt..hahahaha..kutuk somi sdri..(maaf ye bang...ngutuk2 ni..nti mintak mahap lain...hehehe)..Lepas diyakinkan oleh saya yg pink itu menawan "wink..wink" akhirnyer berpink la kami sekeluarga..hahahahha..Last minit punya plan..jd baju saya ngan fiqa pon carca merba..htr last minit..main tibai jerk cari tailor..so baju pon x sedap dipakai..huhuhu..next year kena la plan awal2..tak mo dah plan last2 minit..


kami..heheheh..


ni lah gbr famly saya..kurang sorang..keje plak pg2 raya..


with my beloved father..


sesi bermaaf maafan..hujng kanan tu my beloved mum..


cian anak ibu..demam..ops..seksi plak gbr..ngeee..

Tahun ni tak byk la gbr fiqa..dah tuan badan demam..nak bergbr pon tak mo..siap nangis2 lagi..hehehhe...huh..tajuk entry ucapan khas..tp tempek gambo raya..kekeke..tak pe2..nti kita smbung citer raya entry lain plak yer..hehehe...last sekali...layan gbr gedik saya ngn hubby yer..hahahahaha...







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...