Monday, November 19, 2012

Makan..makan..dan makan..

Hari tu husband ajak gi mkn nasi arab kat 1 tempat ni..member2 opis husband ckp nasi arab kat situ terbaik la katanyer..so gi la terjah..nak tgk sedap ke tak..kebetulan perut masa tu mmg tgh lapar tahap membuak2..heheheh...

Sedap la jg nasi nyer..lembut jer..ayam nye pon sedap dan lembut jg..kiranya sume sedap la..hahahaha..abis licin mkn sorang 1 pinggan..mmg kes lapar sgt2 tu..hehehe..Yang best lg kat sini refill air adalah percuma..nak minum sampai buncit pon boleh..tapi air2 yg terpilih jer yer..tak sume air leh refill free..Air yg leh refill free cam biasa la..air suam..klu tak refill pon nak minum mmg free..air sirap ngan air teh arab..

 Ni bahagian husband..dapat kat bahagian kepak..

 yg ni saya punya..dapat bahagian peha

Jadi..sape2 yg berhampiran shah alam..atau yg termelancong ke sini..leh la dtg rasa nasi arab kat sini..Set yang saya mkn tu harganye RM12.50 set Kabsah Roasted Chicken..dia ade mcm2 pakej leh pilih..nak mkn 1 dulang ramai2 pon blh..hehehe..

Yang kat bawah ni plak..mkn2 minggu lepas punya..blk dari kenduri kat selayang..nak dijadikan citer..masa kitorg sampai umah kenduri ni dah pukul 4 ptg..entah kenapa masa tu sana sini jln jem..perjalanan utk kesana je amik masa 2 jam lebih..padahal 45 minit dah leh sampai..

So masa tgh2 mkn ni Fiqa plak nak buang air..khemah kenduri ngan umah tuan umah adalah jauh yer..menapak cepat2 bw gi toilet..sebab perut mmg tgh lapar sesangat masa tu..elok2 dah nak sampai balik ke khemah saya tgk katering tu dah kutip pinggan saya yg lom abis mkn lg masa tu..adoilaaaaaa...husband yg kt sebelah pon leh tak perasan..dalam hati ckp..oo..tak pe la..nanti amik lain la nasi..sekali nyer..sume2 lauk katering tu hangkut..kemas sume nyer..wadduuuuhhhh...berasap je rasanya..so tersentap jap kt situ..muahahahaha..

Jadi..disebabkan penangan sentap saya..husband pon nk bw la gi mkn nan cheese kt jalan Medan Tunku KL..nak pujuk bini nye la konon..hahahaha..ari tu penah citer kt husband pasal Nan Cheese ni..so dah alang2 jln ke sana..dan disebabkan bini nyer yg sentap tak dpt mkn..gigih la mencari restoren ni..hahahhaa..Dapat tau restoren ni pon dari blog Wahida..akhirnyer..dapat juga mkn Nan Cheese ni..mmg sedap..mabeles..terangkat2 cheese nye..mkn plak time ujan masa tu...hehehhe..



Amik ayam tandori sekali..mmg sgt2 sedap..cheese yg melimpah2..lenkali leh gi mkn lg..tenkiu wahida..akhirnyer saya dah sampai jg restoren ni..hahahahhaha..









4 comments:

IntaNBerliaN said...

teruja pulak sy tgk nan cheese tu... lnkali nak try gak la. hihi

Jiha said...

Aduhh teringat plak nasi arab saba..

zehan said...

salam perkenalan....
ehhh...terliur tgk....nyesal bukak blog ni time peknen2 nih...;-P

jgn mengidam plak sudah....hehhe

wahida said...

nan cheese tu mmg sedap kan? anak2 aku pun suka mkn kat situ...

setakat ni kat situ je yg aku rasa nan cheese terbaik...tempat lain kureng...huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...