Monday, November 26, 2012

Hujung Minggu Yang Sangat Penat dan Tenat..

  ** pesanan penaja..sila baca sampai muntah yer..entry ni pjg..gambo malas nak tepek..so citer aje la...hehehhee...**


Huh...mcm tak cukup napas nak sedut ujung minggu baru ni..mmg sgt2 penat..Bermula pepagi sabtu..seawal jam 730 pg dah kuar umah..Ni Pureen Sale punya pasal..hahahahha...anto si kecit kt umah adik kat damansara..yg kakak terpaksa la bawa..kang x pasal2 dia wat konsert tak berbayor kt umah mak lang dia...heheheh..

Sampai2 kat tempat Pureen Sale org ramai dah berkerumun depan pintu gate..ujan2 cam tu pon org sanggup duduk depan pintu gate nak tunggu pintu tu bukak nak masuk awal punya pasal..apa pon sanggup..yg paling kesian yg bw anak2 kecik la..cian sgt tgk diorg.Ada yg nunggu  sejak dr pukul 7 pg la..huhuhuhu...
Dalam dok ujan2 tu dan org yg dah ramai pihak pengurusan tak ade la rasa nak bukak gate awal..sampai ade yg terjerit2 mintak suruh bukak gate awal..dah mcm2 ragam.Nasib baik la pukul 930 pg diorg bukak gate.Masa dh buka tu sume abis bertolak2..berlari2an..nak sampai cepat kt tempat baju yg sangat2 murah tu..Tak pasal2 eden pon kena tolak..huhuhuhu..

Dah bis soping kat Pureen Sale tu singgah jap kat Empire Gallery subang..jalan2 jap..masuk ToyRUs..biasalah..husband tu..dah mcm budak2..klu x masuk situ mmg tak sah..dah kuar dr situ fiqa plak wat hal..menangis terjerit2 nak kan menan..selalu ok je dia kalau tak beli menan ape2..ntah mcm mna ari tu dia wat perangai..abis satu empire tu dgr suara dia..saboooo je la...dia dah ngantuk sgt..tu yg buat perangai..balik terus umah adik kt damansara utk siap2 nak gi kenduri kt TTDI Jaya..semayang zuhur siap2..mkn kepsi alas perut..muahahaha...alas perut kepsi..tak menahan langsung..kahkahkah..ala..bukan ape..belanja adik yg sudi menjaga si kecit yg tak mo letak..asik nak dukung jer..hahaha..pasrah la dik oi...

Sampai umah kenduri masa tu dah kol 3.30 ptg.Ingatkan dah tak ramai..rupanya ramai lagi jemputan yg ade..yg baru dtg masa kitorg nak blk pon ade..Isi perut kenyang2..sbb td alas perut je ngan kepsi..kekekekke..lauknye tersangat la sedap..mcm nak tambah..tapi malu..dok diam jer kt meja sambil telan liur tgk org mkn yer..tu la..amik sikit lg..bile dah sedap malu plak nak menambah..padan muka utk diri sendiri..hehhee..Makan pon laju2..sebab hubby ajak ke Sungai Wang Plaza plak..nak tgk pameran robot..ikutkan je la..jalan nak masuk Sungai Wang jem..lama juga sangkut kt situ..Dah masuk situ terus buang dulu ape yg patut..mencari tandas bukan main hazab lagi..sume tandas tgh direnovate..jalan jauh sikit la baru jumpa tandas..tu pon org penuh dlm tandas tu dgn cleaner dok bebel2..penat cuci tandas..huhuhu..pekak kan je telinga dgr dia dok bebel..hahaha..

Sampai kt tempat pameran tu..husband dah jadi cam org tak tentu arah gayanyer..huhuhu..taksub beno ngan robot2 gundam tu..siap ckp kat saya nak wat camni la..nak wat cam tu la..huhuhuhu..layankan ajer..dah puas hubby dok telek robot sume bagai..terus nak gerak blk..tak de nak jln2 kt situ dah..sbb motip utama gi situ nak gi tgk pameran robot tu je kan..hahahha..sib baik dua budak kecit tu tak meragam..dua2 dah cukup tido msa dlm kete..klu meragam haruslah ibu dia pon naik antu nti..hahahha..On da Way nak blk tu singgah mkn nasi lemak kt kpg baru..semayang maghrib siap2 sebelum mkn..mkn pon laju2..rasanye tak kunyah nasi tu..telan aje..si adik plak wat pancaragam..dah sampai masa dia nak tido..tu yg dok berdondang syg..camno gaya ibu ni nak kurus..klu dah mkn pon tak kunyah...hahahahha..sampai umah dah kol 9 mlm..masing2 letih tahap gaban dah..

Sok nye plak..pg2 husband dok terkias2..nak ajak gi sunway piramid..humanghai..lotih semalam tak bis lg...ajak gi jln2 lg..kt sunway ade pameran Lego Shell tu..nak beli garaj utk kete2 ferari nye tu...adoi la...dah nama bini kan..ngikut je la...husband saya ni hobi nye dah kalah budak2..kt umah tu mmg penuh menan je..bukan menan anak..tp menan bapak..huhuhu...bekfes pagi tu pon beli je..tak larat nak masak..kekeke..simpan tenaga nk jln lagi..pas bekfes..siap2..kol 1130 gerak gi Sunway plak..dah beli ape yg berkenan tu terus kuar..mmg tak jln2 dah dlm tu..dah katanya nak gi beli Lego Shell Ferari tu jer kan..Kuar dari Sunway..terus gi Space U8..sbb ade tgk bunting yg upin ipin ade kat sna..bile smpai sana..hampagas jer..tak ade ponnnnn..huhuhu..keciwa sungguh..niat nk bg anak2 eppy terbantut jd nye..

Dah alang2 smpai situ..jln2 jap..motip utama tak dah tak de..so dpt jln2 jap la kt situ..gi mkn siap2..masa mkn ni la yg mmg mencabar sgt2 tahap kesabaran..bile dua2 daq kecit ni buat pancaragam sama2..dua2 dah letih dan ngantuk sebenarnya..yg lebih pancaragam nye si kakak..huh..kena la sebiji ngan ibu...baru nak diam..cian plak dia..sorry syg..ibu terlepas jg..tak leh nak thn dah msa tu..menyesal jap pas tu..huhuhuhu..abis mkn terus cepat2 gerak blk..dlm kete dua2 tido..sampai umah dah kol 4 lebih..masing2 tido kepenatan..mlm..dinner maggie ajer..hahahahahha..


** sorry..panjang sgt dah rasanyer karangan..mls nak wat entry byk2..wat 1 entry ni pon kelam kabut dgn keje opis yg nak disiapkan..hehhee..**

4 comments:

fiza said...

PERGGGGGG...saya yg baca pon terasa penat...ekekeke...


Banyak betul aktivitinya yer.

Jiha said...

Adehhh sy pun terasa penat baca aktiviti niza..penuh! Klu sy, dh surrender awal awal..

N i e Z a said...

Fiza & Jiha : hehehe..penat kan baca..byk aktiviti..sume utk memenuhi hobi sang somi..ekekekkeke

IntaNBerliaN said...

mmg penat betoi ni... byk aktiviti.. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...