Wednesday, February 6, 2013

Bile Apply Cuti...

Tapi cuti kena tapis2..adoiyai..rosak sgla rancangan dok dlm angan2..hahahha..
Mggu depan kan cuti Raya Cina..membawa sampai ke ari selasa..dan kebetulan hari khamis tu nak bawa si bujang itu check up..maka saya pon amik la cuti direct..dari rabu sampai ke jemaat..

Bila dah sampai kat bos..kena panggil..kena soal selidik..nape nak cuti sampai 3 ari..saya pon explain la bagai2 sume..ye la..kan..klu saya amik cuti ari khamis tu je..ari rabu tu keje..pas tu cuti..pas tu keje blk..so ade sifat malas kt situ..ekekeke..jd..dgn suka ati amik la 3 ari sekaligus..muahahaha..

Bos   :  13/2/13 tu awak tak boleh cuti..sebab kita nak buat lawatan ke bla..bla..
            untuk bla..bla..bla... awak kena pegi..tak boleh tak pegi..bla..bla..bla...              
          (bos membebel..maklumlah..bos pompuan..membebel adalah perkara biasa..)
Saya : ooo..ok2..( mengiya kan aje..padahal klu ikutkan keputusan masa meting tu..belum lagi  
           betul2 confirm  lawatan tu )
           Kalau cam tu Puan luluskan cuti saya untuk 2 ari lagi tu yer..ari khamis dan jumaat..
Bos   : ok..

Adus..susah tol cm ni kan..tapi nak wat cm ne..dia kan bos..hahaha..lgpon cuti saya ade banyak lagi..kena abiskan sebelum bulan 9 ni..jd..kalau dikira2 ngan baki cuti saya tu..sebulan saya kena amik cuti 2 @ 3 ari sebulan..tp kalau dah asik mencantas je cuti..camne la nak abiskan cuti tu...huhuhuhu...

borang cuti sebelum repair..

lepas repair..bersopak sana sini dek liquid paper..huhuhuhu..

8 comments:

Jiha said...

Wah nk bercuti pi mana ni?nk ikut.,

Wak Gelas™ said...

banyaknyer cutiii..untunglaa wak xde cuti yee..uuHUuu

N i e Z a said...

Wak gelas : banyak..tp xleh nk cuti..nti cuti tu abis cm tu jer..huhuhuh

jiha : tak gi mne2 pon..dok umah jer..nk abiskan cuti skit2..tu yg amik cuti..konon nak feeling2 rehat kt umah..hehehhee

NM02 said...

tahun ni kena simpan banyak cuti sebab bila sekali cuti, tu dia.... kena lama.

yan's cottage said...

hai nak cuti pun susah kan...?
2 hari bolehlah tu....sempatlah bersantai2 sekejab....selamat bercuti...

N i e Z a said...

NMO2..hehehe..tp tu la..bile simpn cuti..sbb nk cuti lma..tetiba cuti kena sekat..tu yg x best tu..last2 cuti tu terbang cm tu je..

yan's : huhuhu..nk wat cmne..hehehe..tu la..xpe la..syukur la dpt jg 2 ari tu..leh bersantai2 kt umah..hihihi..tq..

Ummiarissa Mahdi said...

kena ikut cakap bos lah kan...takpe..amik bulan depan pulak..

Mimi Azirah said...

lahai...kalo bos pmpn memg mcm tuh kan..igtkan lawatan tuh dh cnfirm..nih tak cnfirm lg...rugi je xdpt cuti kalo x leh cuti direct n lama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...